175 kW

Snelladers voor elektrische auto's uit voorzorg uitgezet

28 januari 2019 10:36

Nieuwe 175 kW-snelladers voor elektrische auto's worden wereldwijd uitgeschakeld omdat de fabrikant Huber + Suhner een potentieel veiligheidsprobleem heeft gevonden, er kan kortsluiting ontstaan.

Huber + Suhner, de fabrikant van de vloeistofgekoelde laadkabels voor 175 kW-snelladers voor elektrische auto's, heeft alle klanten geadviseerd om voorlopig de snelladers uit te zetten. Over de hele wereld worden die kabels gebruikt. Onder meer Fastned voelt hiervan de consequenties. 

In Nederland betekent het dat je bij Fastned alleen de 50 kW-stations kunt gebruiken. Nu is dat voor de meeste rijders geen groot bezwaar, omdat de meeste auto's niet sneller kunnen laden dan die 50 kW. Tesla-bestuurders kunnen gebruikmaken van Tesla's eigen Superchargers, waar dit probleem niet optreedt. 

Kortsluiting

Het probleem is ontstaan bij een kabel van een eerste generatie prototype met een ander ontwerp dan nu in gebruik is. Op een testlocatie van een klant van het Zwitserse bedrijf ontstond kortsluiting.

Huber + Suhner heeft voor de zekerheid klanten geadviseerd de stations af te sluiten totdat intern onderzoek is afgerond naar de oorzaak van de kortsluiting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla draait prijsverhoging laadpalen iets terug na kritiek

Let hier op als je een elektrische auto koopt:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: is de Tesla Model 3 het wachten waard?