© Disney

Disney werkt aan nieuwe VR-film
Virtual reality

Disney werkt aan nieuwe VR-film

28-01-2019 22:18 Laatste update: 22:18

Disney gaat opnieuw investeren in een korte animatiefilm in virtual reality. Aan de vorige VR-film werkten vijftig mensen mee.

Al lijkt de VR-hype weer achter ons te liggen, Disney gelooft nog wel in virtual reality. In september vorig jaar kwam de eerste 360-graden-animatie van de studio uit, Cycles, en nu heeft dezelfde regisseur, Jeff Gipson, gezegd dat hij werkt aan een 'top secret' korte film in VR, meldt CNET.

Volgens een van de producers van Cycles laat dit zien dat Disney serieus inzet op VR. "Het feit dat ze dit project al zo snel groen licht gaven, bewijst dat Disney VR wil blijven ontdekken." 

Niet te streamen

Disney's eerste VR-film, Cycles, was een korte film over jong stel en werd door vijftig mensen gemaakt. De film is voorlopig alleen te zien op filmfestivals, al komt hij waarschijnlijk later ook uit voor de Oculus VR-brillen.

Wanneer de nieuwe VR-film klaar moet zijn, is nog onduidelijk. Wel kondigde Disney onlangs aan dat het ook werkt aan een VR-spel in de Marvel-serie, dat is te spelen op de achterbank van een elektrische Audi e-tron.

Kijk ook: Oculus Go maakt VR mainstream

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's