Snelladers voor elektrische auto’s veilig, mogen weer aan
175 kW

Snelladers voor elektrische auto’s veilig, mogen weer aan

29-01-2019 19:27 Laatste update: 19:35

Fabrikant Huber + Suhner heeft na ‘uitgebreide onderzoeken en testen’ vastgesteld dat er geen veiligheidsproblemen met de vloeistofgekoelde kabels voor 175 kW-snelladers zijn.

Eerder deze week adviseerde het Zwitserse Huber + Suhner zijn klanten nog om de snelladers voorlopig uit te zetten. De maatregel had onder meer gevolgen voor het Nederlandse Fastned, waar klanten alleen nog maar gebruik konden maken van de 50 kW-laadstations en de 175 kW-laders die niet waren voorzien van een vloeistofgekoelde kabel.

Fastned reageert op Twitter opgetogen dat het onderzoek van Huber + Suhner nu een positieve uitkomst heeft. “Testen van Huber + Suhner bevestigen dat de vloeistofgekoelde kabels voldoen aan alle veiligheidsstandaarden”, schrijft Fastned op zijn site.

Kortsluiting

Het veiligheidsprobleem deed zich voor bij een kabel van een eerste generatie prototype: op een testlocatie ontstond kortsluiting. Huber + Suhner onderzocht de afgelopen dagen of een vergelijkbaar probleem zich ook zou kunnen voordoen bij de kabels die klanten gebruiken. Die kabels hebben een ander ontwerp.

“De testen laten zien dat het systeem correct functioneert en bewijst dat de producten die worden geleverd door Huber + Suhner voldoen aan de standaarden”, stelt de fabrikant.

Let hier op als je een elektrische auto koopt: