Fortnite nu ook te spelen met Bluetooth-controller op smartphone
Dankzij update

Fortnite nu ook te spelen met Bluetooth-controller op smartphone

29-01-2019 21:08 Laatste update: 21:08

Wie de populaire game Fortnite op zijn smartphone speelt, kan dat dankzij een nieuwe update nu ook doen met een controller.

Volgens ontwikkelaar Epic Games werken op Android ‘de meeste Bluetooth-controllers’, zoals de Steelseries Stratus XL, Gamevice, XBox1, Razer Raiju en Moto Gamepad. Fortnite-spelers die gebruikmaken van iOS krijgen het advies gebruik te maken van MFi-controllers, zoals de Steelseries Nimbus en Gamevice.

Epic Games kondigde in november al aan dat het werkte aan ondersteuning voor controllers op smartphones. Met een controller wordt het spelen vermoedelijk een stuk eenvoudiger dan met een touchscreen: precies mikken is aanmerkelijk makkelijker. Dat kan dankzij update 7.30 onder meer met een nieuw wapen: de Chiller Grenade, een granaat in de vorm van een hoofd van een sneeuwpop.

Populairste game

Fortnite is zonder twijfel de populairste game van het afgelopen jaar. Volgens marktonderzoeker Nielsen SuperData was de game vorig jaar goed voor een omzet van 2,4 miljard dollar. Daarmee overtreft de omzet van Fortnite de opbrengsten van andere gratis én betaalde games. Hoewel Fortnite gratis is te spelen, verdient ontwikkelaar Epic Games toch flink aan in-game aankopen.

Kijk ook: Bright Game Journaal van januari

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's