Nieuwe smartphones krijgen 1 terabyte opslag
Binnenkort in je telefoon?

Nieuwe smartphones krijgen 1 terabyte opslag

30-01-2019 17:22 Laatste update: 17:49

Later dit jaar kun je smartphones verwachten met maar liefst 1 terabyte aan opslaggeheugen. Samsung is begonnen met de massaproductie van flashgeheugen met de 1 TB capaciteit, bedoeld voor nieuwe smartphones.

Samsung is als eerste fabrikant gestart met de massaproductie van 1TB geheugenchips voor smartphones. De opslagcapaciteit van de huidige premium smartphones is maximaal 512 GB.

De 1TB-chips komen vooral van pas voor gebruikers die veel video's in de hoge 4K-kwaliteit met 60 frames per seconde filmen. Zulke 4K-video's vergen veel opslagruimte. Hoewel je het opslaggeheugen van veel smartphones kan uitbreiden met microSD-kaartjes, zijn deze een factor tien trager en ook kleiner in maximale capaciteit. Het nieuwe 1TB-geheugen dat op het moederbord gesoldeerd wordt, is daarentegen volgens Samsung in gebruik vergelijkbaar met dat van een premium laptop.

Smartphone vervangt computer?

Het is een teken aan de wand dat smartphones op den duur notebooks en desktop-pc's zouden kunnen vervangen. Recente Samsung Galaxy-smartphones kun je bijvoorbeeld al als desktop-computer gebruiken met de DeX-kabels. Via Bluetooth verbind je de telefoon met een muis en een toetsenbord en vervolgens sluit je het toestel op een externe monitor aan met de Samsung DeX-kabel. Op het grote scherm start vervolgens Samsungs DeX-systeem dat als een simpele desktop-pc werkt.  

Getest: Samsung DeX

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's