Focus op draagbaar

'Nintendo werkt aan kleinere, goedkopere Switch'

1 februari 2019 08:19

Nintendo zou werken aan een kleinere, mogelijk goedkopere Switch met de nadruk op draagbaar spelen.

Dat meldt het Japanse Nikkei. De huidige Nintendo Switch verscheen in maart 2017 en is zowel in zogenoemde handheld-modus te gebruiken, als aangesloten op een tv via een bijgeleverd dock. Het nieuwe model zou kleiner zijn, met een nadruk op handheld spelen.

Het kleinere apparaat zou mogelijk enkele functies missen om kosten te besparen. De kleinere Switch zou nog in het financiële boekjaar 2019 van Nintendo moeten verschijnen, dat loopt tot 31 maart 2020.

Welke functies er ontbreken is niet duidelijk. Het is denkbaar dat de spelcomputer bijvoorbeeld zonder dock wordt geleverd. De huidige Nintendo Switch heeft een 720p-scherm met een formaat van 6,2 inch. Dat is veel groter dan het 4,8 inch scherm van de Nintendo 3DS XL, de grootste versie van Nintendo's meest recente enkel draagbaar speelbare spelcomputer.

Vaker verschillende versies

Nintendo brengt vaker verschillende versies van dezelfde spelcomputer uit. Vaak zijn die modellen even krachtig als het origineel, maar met bijvoorbeeld een ander formaat. Zo verschenen er in totaal zes verschillende versies van de Nintendo 3DS.

Er gingen eerder al geruchten dat Nintendo aan een nieuwe versie van Switch zou werken. De president van Nintendo zei onlangs wel dat er nog niet gedacht werd aan een opvolger van de Switch.

Kijk ook: het Bright Gamejournaal

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nintendo Switch krijgt klassieke SNES-games'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo-topman: opvolger Switch nog niet gepland