Video opvouwbare Samsung-telefoon uitgelekt
Teaser

Video opvouwbare Samsung-telefoon uitgelekt

01-02-2019 11:02 Laatste update: 11:07

Een door Samsung Vietnam gepubliceerde teaservideo waarin een opvouwbare smartphone is te zien, is snel weer verwijderd.

Dat meldt XDA-Developers, dat een kopie van de video zelf wel online heeft staan. De opvouwbare telefoon is maar een paar seconden in beeld. In de rest van de video komen er andere futuristische apparaten en diensten aan bod.

Op 20 februari presenteert Samsung de Galaxy S10. De verwachting is dat de fabrikant dan mogelijk ook het nieuwe opvouwbare smartphone aan de wereld zal tonen. Het eerste prototype van dat toestel presenteerde Samsung vorig jaar november.

Miljoen exemplaren

Samsung is van plan het opvouwbare toestel in de eerste helft van dit jaar uit te brengen in een oplage van ruim een miljoen exemplaren. De opvouwbare telefoon, die naar verwachting zo'n 1570 euro zal gaan kosten, heeft opengevouwen een 7,3 inch oled-scherm.

Hoe het toestel, dat als een boek wordt opengevouwen, gaat heten is nog niet duidelijk. Namen die circuleren zijn: Samsung Fold, Galaxy Fold en Galaxy F.

Concurrentie zit niet stil

Meerdere fabrikanten werken aan telefoons met opvouwbare schermen. Het Chinese merk Royole had eind vorig jaar de primeur: de Royole FlexPai is een smartphone en tablet in één.

Ook andere partijen, waaronder Huawei, Xiaomi, LG en Motorola, werken aan smartphones met opvouwbare schermen. Het openvouwen zal niet in alle gevallen op dezelfde manier gaan. Zo werkt Xiaomi aan een smartphone met scharnieren op twee plaatsen.

Huawei en LG zouden later deze maand al opvouwbare telefoons onthullen die ook 5G-internet ondersteunen.

Kijk ook: de eerste opvouwbare smartphone

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's