WhatsApp op iPhone te beveiligen met vingerafdruk of gezicht
Extra controle

WhatsApp op iPhone te beveiligen met vingerafdruk of gezicht

04-02-2019 08:21 Laatste update: 08:23

Vanaf vandaag kunnen iPhone-gebruikers WhatsApp extra beveiligen, met een Touch ID-vingerafdrukscan of Face ID-gezichtsherkenning.

Met de nieuwe maatregel kunnen gebruikers hun chats onder een extra controle zetten. Zelfs als de telefoon al ontgrendeld is, gaat WhatsApp pas open na een extra controle via Touch ID (vingerafdrukscan) of Face ID (gezichtsscan). De werking doet denken aan de beveiliging van bijvoorbeeld de apps van banken.

De extra controle kan op iPhones worden ingeschakeld in Instellingen > Account > Privacy. Daar staat de optie Schermvergrendeling, die afhankelijk van het type iPhone Touch ID of Face ID inschakelt. Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze elke keer dat WhatsApp wordt geopend een controle willen, of na één minuut, vijftien minuten of een uur.

Binnenkomende meldingen zijn nog wel te lezen zonder de extra controle, en vanaf bijvoorbeeld het vergrendelscherm ook zonder controle te beantwoorden. Ook zijn WhatsApp-telefoongesprekken op te nemen zonder controle. iOS-gebruikers die meldingen onleesbaar willen maken zolang hun telefoon vergrendeld is, kunnen dat in de Instellingen van de telefoon inschakelen onder het kopje Notificaties.

De extra controle wordt automatisch toegevoegd via de nieuwste update voor iOS, en staat standaard uitgeschakeld. Vooralsnog heeft alleen de iOS-app van WhatsApp de extra identiteitscontrole. Het is niet bekend of en wanneer een dergelijke mogelijkheid naar de Android-app komt.

Kijk ook: wat er beter moet aan WhatsApp

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's