© Volkswagen

Volkswagen maakt zijn Buggy ook elektrisch
Elektrische strandwagen

Volkswagen maakt zijn Buggy ook elektrisch

04-02-2019 13:12 Laatste update: 13:12

Volkswagen presenteert op de autoshow in Genève in maart een volledig elektrische buggy op hetzelfde platform als de nieuwe volledig elektrische VW ID.

Volkswagen heeft een rijke historie om uit te putten. Denk aan het beroemde busje, de Kever, en de buggies die op het Kever-onderstel werden gebouwd. Volgende maand zal het Duitse automerk een nieuwe buggy presenteren, maar dan een volledig elektrische versie.

In de jaren 60 en 70 was er een levendige scene die op het onderstel van de Kever bijzondere wagentjes bouwde. De meest iconische zijn de woestijnbuggy's. Sommige nog herkenbaar als Volkswagen, sommige met een geheel eigen uitstraling met een glasvezel exterieur. 

Geschikt platform

Volkswagen wil met de Buggy duidelijk maken dat het MEB-platform, waar zijn elektrische auto's op gebouwd gaan worden, heel geschikt is om bijzondere auto's mee te bouwen. Volkswagen presenteert de conceptauto half maart tijdens de autobeurs van Genéve.

Het is het lastig voor te stellen dat het bedrijf werkelijk deze auto in productie neemt. Schaalvoordelen zijn essentieel in de automarkt en de kans dat er een grote groep mensen staat te trappelen om een auto zonder dak en deuren is niet heel groot.  

Kijk ook: de auto's van de toekomst

Volg Bright op YouTube voor meer video's over auto-innovaties