Mysterie rond Instagram-ei opgelost: bedenker is 29-jarige Brit

Het ei op Instagram

Insta-ei

Mysterie rond Instagram-ei opgelost: bedenker is 29-jarige Brit

04-02-2019 12:28 Laatste update: 12:53

Het raadsel rondom het wereldrecordbrekende Instagram-ei is opgelost. De bedenker van het ei blijkt de 29-jarige Chris Godfrey te zijn, werkzaam in de Londense reclamewereld.

Het account @world_record_egg ging begin deze maand viral toen het een foto postte van een ei, met de oproep dit de meest gelikete foto op Instagram te maken. Het record was toen met 18 miljoen likes nog in handen van beroemdheid Kylie Jenner.

De oproep was succesvol: ruim 52 miljoen mensen liketen het ei. Het account heeft inmiddels 10 miljoen volgers. Toch bleef het een mysterie wie er nou achter het account zat.

'Een ei is universeel'

In een interview met The New York Times vertelt bedenker Godfrey nu dat hij gewoon benieuwd was of iets simpels als een ei het Instagramrecord kon verbreken. Waarom een ei? "Een ei heeft geen geslacht, ras of religie. Een ei is een ei, het is universeel", aldus Godfrey.

 

Na het succes van het ei kwamen veel aanbiedingen van grote bedrijven binnen, vertelt Godfrey. Uiteindelijk verscheen het ei afgelopen nacht tijdens de Super Bowl in een commercial van streamingdienst Hulu.

Druk van social media

In het spotje is te zien hoe er steeds meer barsten in het ei komen. "De druk van social media wordt steeds groter", staat boven het ei, nadat het in stukjes kapot valt. "Als je ook worstelt, praat dan met iemand." Mental Health America bedankt het ei op Instagram dat het op deze manier aandacht heeft gevraagd voor psychische gezondheid.

Volgens Godfrey kunnen we in de toekomst meer van het ei blijven verwachten. "Maar het draait niet om mij", benadrukt hij in The New York Times. "Het draait gewoon om het ei en wat we ermee kunnen doen." Wat dat gaat zijn, blijft wel nog even een raadsel.