© CycleWing

Sneller fietsen met een zeil aan je bagagedrager
⛵➕?

Sneller fietsen met een zeil aan je bagagedrager

23-02-2019 19:09 Laatste update: 19:08

Fietsen met de wind in de rug krijgt een nieuwe dimensie met de CycleWing: een zeil voor op je fiets.

Wie heeft niet ooit het idee gehad om, terwijl hij met de wind in de rug fietste, een zeil of vlieger aan zijn fiets vast te maken, om zo nog sneller te gaan. Iedereen, toch? Maar niet iedereen ontwikkelt dit hersenspinsels tot een daadwerkelijk product van 500 dollar.

Het bedrijf CycleWing heeft een opzetstuk voor achterop de fiets ontwikkeld, waarmee je snel een zeil kan monteren. Via een afstandsbediening op het stuur is de richting van het zeil in te stellen. Dit werkt via een klein motortje.

In alle richtingen

Volgens de bedenkers is het zeil in vrijwel alle windrichtingen te gebruiken, slechts 70 van de 360 graden is het zeil onbruikbaar. In dat geval vouw je het weer op en plaats je het op je bagagedrager. Het pakketje moet minder dan 7 kilo gaan wegen. Het zeil werkt het beste in open rechte landschappen, zodat er een constante windkracht is en je niet steeds de zeilrichting hoeft aan te passen.

Voor 500 dollar kan je een zeil bestellen. CycleWing wil 75.000 dollar ophalen. Op dit moment is daar nog geen 3 procent van opgehaald, zodat valt te stellen dat dit crowdfundproject nog niet de wind in de zeilen heeft.

Kijk ook: deze opvouwbare e-step heeft drie wielen