Video: Super Bowl had een superspectaculair dak
beam me up

Video: Super Bowl had een superspectaculair dak

06-02-2019 14:01 Laatste update: 14:57

Bij de Super Bowl is de pauze-act vaak bijna spectaculairder dan de wedstrijd. Deze keer was zelfs het dak misschien nog wel spannender.

Ook dit jaar was de Super Bowl weer zo’n beetje het meest spectaculaire event dat Amerika te bieden heeft. Dat circus vond plaats onder een dak dat even spectaculair is. Het lijkt wel een luchtsluis uit een ruimtestation, of het diafragma dat voor een lens zit.

De beweegbare overkapping boven het Mercedes Benz stadion in Atlanta bestaat uit acht taartpunten die langs elkaar glijden om een achthoekig gat traploos groter te maken. En om maar bij het getal acht te blijven, het openen of sluiten duurt 8 minuten. Het dak werd 'the greatest roof in sports' genoemd en het toonaangevende tijdschrift Wallpaper noemde het in de lijst van topgebouwen.  

Het dak eiste afgelopen zondag tijdens de Super Bowl 53 zijn aandacht op, tijdens het event waar mensen sowieso al meer naar de pauze-act kijken dan naar de wedstrijd. Tijdens de warming up was het dak gesloten zodat het MB-logo zichtbaar was, daarna opende het zich voor de pregame festiviteiten, het zingen van het volkslied en de flyover van de vliegtuigen van de Amerikaanse luchtmacht. Daarna sloot het zich en kon alle aandacht naar de wedstrijd.