Wat? What? ¿Qué?

Google stelt vertaaloptie beschikbaar op Google Home

6 februari 2019 09:29

De vertaaloptie van Google Assistent waarmee het mogelijk is om gesprekken in 27 talen te vertalen, is nu ook beschikbaar op de Google Home-speakers.

Behalve op de Google Home-speakers is de vorige maand gepresenteerde vertaaloptie nu ook te gebruiken op slimme displays en sommige slimme speakers waar Google Assistent zit ingebouwd. Slimme displays tonen de vertalingen ook op het scherm.

Google Assistent kan van en naar het Nederlands vertalen, maar om de vertaaloptie op Google Home te activeren moet je wel eerst in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans of Spaans tegen je slimme speaker praten, schrijft Google op een support-pagina. ‘Ok Google’, gevolgd door een opdracht als ‘Interpret from Polish to Dutch’ is voldoende.

Om beurten praten

Voor het voeren van een gesprek is het noodzakelijk om om beurten te praten en vervolgens te wachten tot Google Assistant de vertaling voorleest. Dat maakt de vertaalfunctie wellicht interessant voor een kort gesprekje bij het inchecken in een hotel, maar nog niet echt aantrekkelijk voor een uitgebreide conversatie.

“De vertaalmodus is prima voor basale dialogen, maar zo snel ik in complexe zinsstructuren sprak of tussenwerpsels gebruikte, ging het mis”, schrijft Hagop Kavafian van Android Police.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Google Assistant gaat gesprekken in 27 talen vertalen

Google Assistent is nu overal

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's