Na tweet Musk

'Tesla en Mercedes in gesprek over elektrisch bestelbusje'

6 februari 2019 20:13

Tesla is in gesprek met Mercedes over het gezamenlijk bouwen van een elektrische bestelwagen.

De gesprekken kwamen op gang nadat Elon Musk in november vorig jaar enthousiast twitterde over de Mercedes-Benz Sprinter, meldt Bloomberg. Bij de gesprekken is onder meer Jerome Guillen betrokken, een leidinggevende bij Tesla die voorheen voor Daimler (het moederbedrijf van Mercedes-Benz) werkte.

Daimler is van plan later dit jaar een elektrische uitvoering op de markt te brengen van de Mercedes-Benz Sprinter. Het is nog onduidelijk of Tesla-medewerkers hier een bijdrage aan zullen leveren, of dat Tesla en Daimler gezamenlijk een nieuw voertuig zullen ontwikkelen. “Er vinden gesprekken plaats, maar de uitkomst is nog open”, verklaart Daimler-ceo Dieter Zetsche.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Tesla en Daimler samen optrekken. In 2010 verwierf Daimler een aandeel van bijna 10 procent in Tesla. De Duitse autofabrikant verkocht de aandelen weer in 2014, en boekte daarmee een winst van 780 miljoen dollar. Als Daimler de Tesla-aandelen had aangehouden, zou het belang nu ruim 5 miljard dollar waard zijn geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hogere bijtelling: haast geen Tesla verkocht in januari

Bekijk onze eerste indruk van de Tesla Model 3