Zo wil Instagram videodienst IGTV een nieuwe impuls geven
Laatste strohalm IGTV?

Zo wil Instagram videodienst IGTV een nieuwe impuls geven

07-02-2019 19:26 Laatste update: 22:15

Door een paar simpele tikken is het nu mogelijk om een IGTV-video op de 'normale' Instagram-tijdlijn te plaatsen, wat voor meer kijkers moet zorgen voor Instagrams videodienst.

Instagram hoopt zijn videodienst IGTV, waarop gebruikers verticale video's van maximaal tien minuten kunnen plaatsen, een nieuwe impuls te geven. Afgelopen juni werd de app met veel bombarie gepresenteerd als Instagrams antwoord op YouTube en Twitch, maar ruim een half jaar later lijkt er van die belofte weinig terecht gekomen. Instagram maakt zelf geen gebruikersaantallen bekend van IGTV.

Om IGTV weer nieuw leven in te blazen, maakt het bedrijf het nu mogelijk om gemakkelijk een preview van een minuut van een video te plaatsen op de 'normale' tijdlijn. Eerder was het al mogelijk om een fragment van de video te plaatsen in een Insta Story.

Sinds kort is het ook mogelijk om berichten uit de 'normale' tijdlijn als Story te plaatsen, om zo kijkers naar deze Story ook weer naar de tijdlijn te krijgen. Aan Variety laat Instagram weten dat door middel van de previews op de tijdlijn het makkelijker moet worden 'om de nieuwste video's van jouw favoriete instagrammer te ontdekken en kijken'. 

Kijk ook: IGTV en andere tech fails van 2018

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube en op Instagram