Nintendo verrast met nieuwe Zelda, Mario en Tetris
Link's Awakening

Nintendo verrast met nieuwe Zelda, Mario en Tetris

14-02-2019 11:10 Laatste update: 11:09

Nintendo komt dit jaar met Mario Maker 2 en een remake van Zelda-game Link's Awakening. Ook is vandaag een Tetris battle-royale-game verschenen.

Nintendo kondigde de nieuwe games aan tijdens een live Nintendo Direct-uitzending. De grootste verrassing was de aankondiging van The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Die game verscheen ruim 25 jaar geleden voor de originele Game Boy, en wordt later dit jaar als remake uitgebracht voor de Switch.

Het spel heeft een half-3D-uiterlijk, waar spelers schuin van boven op kijken. Door wazige randen boven en onder in beeld geeft de game een speelgoedachtig Madurodam-beeld. In de game wordt Link wakker op het eiland Koholint en moet hij uitzoeken hoe hij daar ontsnapt, door op klassieke Zelda-wijze te vechten met monsters en puzzels op te lossen.

Nog een verrassing was de aankondiging van Super Mario Maker 2. Het origineel verscheen tegen het einde van het bestaan van Switch-voorganger Wii U, die slecht verkocht. Spelers pleitten daarom voor een heruitgave van Mario Maker, Nintendo gaat een stapje verder en brengt in juni een vervolg uit voor de Switch. In de game kunnen spelers zelf Super Mario-levels bouwen, spelen en delen met vrienden. Ook is er een alsmaar groeiende galerij met levels van anderen.

Tetris Battle Royale

Hét genre van het moment is de gratis battle-royale-game, met Fortnite als bekendste voorbeeld. Nintendo kan niet achterblijven en kondigde ook een game in het genre aan die meteen gratis te spelen is. De insteek is wel uniek: Tetris 99 is een battle-royale-game waarin 99 spelers tegelijk een potje Tetris spelen, tot de beste overblijft.

Spelers kunnen elkaar ook aanvallen: rijen Tetrisblokjes die worden weggespeeld, kunnen bij tegenstanders worden gedropt. Het eigen Tetris-veld staat in het midden van het scherm, dat van de tegenstanders staat er omheen, het resultaat is een bekende game met een hele nieuwe dynamiek. Tetris 99 is beschikbaar voor abonnees op de Nintendo Switch Online-dienst.

Nog meer aankondigingen

Nintendo had nog meer te melden tijdens zijn presentatie. Zo verschijnt er op 30 augustus een nieuw spel van Bayonetta-maker PlatinumGames exclusief voor Nintendo Switch. De game wordt geregisseerd door Takahisa Taura, bekend van de van het geprezen NieR:Automata.

De game Captain Toad: Treasure Tracker heeft een gratis update gekregen waardoor de game nu met z'n tweeën te spelen is. Op 14 maart verschijnt er een betaalde update met nieuwe levels. Spelers die de DLC vooruitbestellen, kunnen alvast een aantal levels spelen. Ook is er vanaf donderdag een demo te downloaden van Yoshi’s Crafted World. Die game verschijnt op 29 maart voor de Switch, en draait om Yoshi die door allerlei geknutselde levels van karton loopt.

Op 28 februari verschijnt het gratis eerste hoofdstuk van de indie-game Deltarune. Dat spel is van de maker van het geprezen Undertale, en de ontwikkelaar houdt alles rond Deltarune bewust onduidelijk om de eerste ervaring van spelers niet te verpesten. Nintendo zelf brengt op 26 april het vervolg van platformgame BoxBoy uit, met dit keer ook een BoxGirl.

Kijk ook: Bright Game Journaal van januari

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's