Sonos heeft nu ook inbouwspeakers
Audio in je plafond

Sonos heeft nu ook inbouwspeakers

23-02-2019 19:22 Laatste update: 19:22

Sonos maakt stijlvolle multiroom audio-systemen. Maar hoe stijlvol dat kastje ook is, niet iedereen wil een object in de kast waar muziek uit komt. Met de Sonance-inbouwspeakers verstop je het systeem in de muur of het plafond.

Het Sonos-systeem is al jarenlang het bekendste en meest gebruiksvriendelijke multiroom audio-systeem. Alle bekende streamingdiensten zijn er makkelijk op te gebruiken, de kastjes zien er fraai uit en het geluid is bijzonder goed voor speakers die niet de halve kamer in beslag nemen.

Maar er zijn altijd mensen die zelfs een fraaie Sonos One niet tussen Nietzsche en Piketty willen hebben staan. Voor hen zijn er nu de Sonos Sonance speakers. Er zijn drie versies, waarvan twee in te bouwen zijn. De ronde in het plafond en de rechthoekige in de muur. Daarnaast zijn er nog speakers voor buiten die de ware estheet niet aan zullen spreken. 

Er zit echter wel een addertje onder het gras, want in tegenstelling tot alle andere Sonos-speakers, zijn de Sonance-units niet voorzien van een versterker. Je hebt een Sonos Amp-versterker nodig om een setje aan te sturen. Maximaal 6 speakers kunnen er op één Sonos Amp, maar die zul je dus nog steeds ergens achter de boeken moeten verstoppen. 

Dat maakt de Sonance-oplossing ook meteen een stukje duurder. Je mag 699 euro aftikken voor de inbouwspeakers en nog eens hetzelfde bedrag voor de Sonos Amp. 

Review: Sonos Beam

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews