'Videodienst Apple pas in zomer of herfst beschikbaar'
Even wachten nog

'Videodienst Apple pas in zomer of herfst beschikbaar'

15-02-2019 15:36 Laatste update: 15:50

Apple zou zijn videodienst eind volgende maand willen aankondigen, maar het kan vervolgens nog maanden duren voordat de Netflix-concurrent daadwerkelijk beschikbaar zal zijn.

Ingewijden verklaren tegenover Variety dat de videodienst in de zomer of zelfs pas in de herfst gelanceerd zal worden. Tijdens een evenement dat gepland staat voor 25 maart zal Apple alleen voorproefjes laten zien van de series die het bedrijf voor de Netflix-achtige dienst ontwikkelt.

Volgens Bloomberg zullen sterren uit de filmwereld zoals Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner en regisseur JJ Abrams aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst in maart, waar Apple vermoedelijk ook een betaalde tijdschriften- en kranten-app zal presenteren.

Content van derden

Apple biedt via zijn tv-app (die overigens niet beschikbaar is in Nederland) nu al enkele gratis programma’s aan, zoals Carpool Karaoke en Planet of the Apps. Met de lancering van de tv-dienst komen daar ook programma’s bij die alleen tegen betaling te zien zijn, waaronder een voor Apple ontwikkelde serie over een ochtendshow met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell.

Behalve eigen programma’s en films zal Apple ook content van derden aanbieden via zijn videodienst. Tegen een extra betaling zouden gebruikers van de Apple-dienst ook toegang krijgen tot bijvoorbeeld Showtime. Voor het aanbieden van externe programma’s en zenders wil Apple samenwerken met partijen als CBS, Viacom en HBO.

Bundel

De verwachting is dat Apple op termijn verschillende digitale diensten – zoals zijn betaalde tv-app, Apple Music en de nieuws-app – in een bundel zal gaan aanbieden. Het bedrijf dat jarenlang kon profiteren van de toenemende vraag naar iPhones maar inmiddels te lijden heeft onder de verzadiging van de smartphonemarkt, wil zich meer gaan richten op het aanbieden van diensten.

De betaalde nieuws-app wordt al wel dit voorjaar verwacht.

Dit zijn de grootste designfouten van Apple: