'Apple koopt spraak-startup achter Hello Barbie'
Hey Siri!

'Apple koopt spraak-startup achter Hello Barbie'

17-02-2019 10:03 Laatste update: 10:27

Apple heeft Pullstring overgenomen: een startup die is gespecialiseerd in spraaksoftware. Het bedrijf werd opgericht door voormalige Pixar-medewerkers.

Dat meldt Axiox op basis van diverse bronnen. PullString uit San Francisco begon in 2011 onder de naam ToyTalk. Het bedrijf ontwikkelde aanvankelijk high-tech kinderspeelgoed. Zo was de startup onder meer betrokken bij de ontwikkeling van Hello Barbie: de niet geheel onomstreden pop van Mattel die naar kinderen kan luisteren en vervolgens antwoord geeft.

In 2016 veranderde het bedrijf zijn naam in PullString. Sindsdien werkt het ook aan ‘volwassen’ spraakapplicaties. Het gaat daarbij onder meer om toepassingen voor Amazon Alexa en Google Assistent. Klanten van PullString zijn onder meer Amazon, HBO en Activision.

Apple loopt achter

Op het gebied van spraaktechnologie loopt Apple vooralsnog flink achter op concurrenten als Amazon en Google. Hoewel Apple er met Siri vroeg bij was, heeft zijn spraakassistent niet de finesse van bijvoorbeeld Google Assistent.

Google en Amazon verkopen daarnaast aanmerkelijk meer slimme speakers dan Apple, en slagen er ook veel beter in om hun spraaksoftware aantrekkelijk te maken voor derden, die nieuwe applicaties bouwen die samenwerken met Amazon Alexa en Google Assistent.

Waarom Amazon Alexa en Google Assistant voorlopen op Siri