Met deze dienst stuur je gratis onbeperkt bestanden
WeTransfer-rivaal

Met deze dienst stuur je gratis onbeperkt bestanden

18-02-2019 18:49 Laatste update: 18:49

De nieuwe bestandendeeldienst Smash laat gebruikers gratis bestanden uploaden zonder limiet op de bestandsgrootte.

Uploaddiensten zoals het Nederlandse WeTransfer zijn handig en voor sommige gebruikers zelfs cruciaal, maar wie niet voor zo'n dienst wil betalen heeft vaak met een bestandslimiet te maken. Zo zijn via de gratis versie van WeTransfer bestanden van maximaal 2 GB te uploaden en met anderen te delen.

Smash heeft geen limiet. Het lukte The Next Web om een bestand van 33 gigabyte te uploaden. De makers van Smash zeggen dat er al eens een bestand van 350 GB is geüpload. De interface van Smash doet erg denken aan die van WeTransfer: bestanden zijn naar de pagina te slepen en op de achtergrond is veel plaats voor een grote afbeelding of een beeldvullende reclame.

Wachtwoord op bestanden zetten

Smash biedt daarnaast nog een aantal gratis functies waar zijn concurrenten geld voor vragen. Zo is het gratis mogelijk om een wachtwoord op een gedeeld bestand te zetten, kan de deelbare url worden aangepast naar bijvoorbeeld een simpel te delen woord en kan worden ingesteld tot wanneer een bestand gedownload kan worden.

Als gebruikers een map delen, is het zelfs mogelijk om net als bij bijvoorbeeld Google Drive en Dropbox in de map te kijken, en maar een aantal bestanden te downloaden.

Abonnement

Wie 5 dollar per maand betaalt, krijgt bij het uploaden van grotere bestanden voorrang op de gratis gebruikers. Premium-leden kunnen ook het uiterlijk van hun deelpagina's aanpassen en de bestanden blijven tot een jaar beschikbaar.

Gadgets om naar uit te kijken:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's