Boarden na gezichtsscan op Schiphol
Gezichtsherkenning

Boarden na gezichtsscan op Schiphol

18-02-2019 18:59 Laatste update: 19:05

Passagiers van Cathay Pacific op Schiphol kunnen de komende maanden sneller op het vliegtuig stappen. De luchtvaartmaatschappij doet mee aan een proef voor boarden met gezichtsherkenning.

Reizigers hoeven bij de gate dan niet meer hun paspoort en instapkaart te laten zien, maar alleen nog hun gezicht te laten scannen.

Bij het inchecken wordt passagiers gevraagd of ze aan de proef willen meedoen. Ze kunnen dan hun instapkaart, paspoort en gezicht laten scannen, zodat hun gezicht bij het boarden kan worden herkend.

In de loop van het jaar wordt gezichtsherkenning behalve bij het boarden ook getest bij de paspoortcontrole, meldt Schiphol. De proef is een vervolg op de test met gezichtsherkenning die Schiphol samen met de KLM twee jaar geleden al deed bij het instappen.

"Nu moet je bij verschillende controlepunten op de luchthaven nog je paspoort, je instapkaart of beide laten zien. Bijvoorbeeld bij het afgeven van je bagage, bij de toegang tot de veiligheidscontrole, bij het passeren van de grens en als je gaat boarden. In de toekomst kun je deze controlepunten soepeler passeren omdat je wordt herkend aan je gezicht. Je paspoort en instapkaart kan je in de tas laten", zegt Wilma van Dijk, directeur Safety en Security van Schiphol.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's