Vechten met lichtzwaarden nu officiële sport in Frankrijk
Een soort schermen

Vechten met lichtzwaarden nu officiële sport in Frankrijk

19-02-2019 17:45 Laatste update: 17:44

Naast zwaardvechten en schermen is nu ook het duel met lightsabers een officiële sport in Frankrijk. Spelers kunnen met trucs voor even immuun worden.

De Franse schermfederatie heeft het lightsaber-duel toegevoegd aan schermsporten in Frankrijk. Dat wil zeggen dat de sport dezelfde status heeft als schermen, degengevechten en sabelmesduels.

"Met de jonge mensen van tegenwoordig is er een echt gezondheidsprobleem. Ze doen geen sport en trainen alleen maar met hun duimen," zegt Serge Aubailly, de secretaris-generaal van de federatie, tegen AP News. Met de toezegging wil hij jongeren uit de luie stoel trekken. "We proberen een relatie te leggen tussen onze discipline en moderne technologie, zodat meedoen met deze sport natuurlijk aanvoelt."

Hoe werkt het?

Vechten met lightsabers, bekend van science-fictionfilms, werkt in de kern hetzelfde als schermen, behalve dat het twee extra regels heeft. Door een reeks aan handelingen uit te voeren, kan een speler voor even immuun worden. Wanneer hij dan geraakt wordt met een lightsaber, telt het niet.

Ook moet het puntje van de lightsaber na elke slag even naar achter wijzen, voordat een nieuwe slag mag worden uitgevoerd.

Het is voor het eerst dat de sport een erkende status krijgt. Hoogstwaarschijnlijk komen de Olympische Spelen van 2024 te vroeg voor de prille sport.

Kijk ook: de mooiste lightsabers komen uit Rotterdam

Getest: Star Wars Jedi Challenges van Lenovo

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's