© Soundcloud

Soundcloud: zelf muziek uploaden naar Spotify en Apple Music
Voor muzikanten

Soundcloud: zelf muziek uploaden naar Spotify en Apple Music

19-02-2019 20:19 Laatste update: 21:01

Gebruikers van Soundcloud Pro en Pro Unlimited kunnen hun muziek nu direct doorzetten naar alle grote online muziekdiensten, waaronder Spotify en Apple Music.

De nieuwe optie is sinds dinsdag beschikbaar in beta-vorm. Muzikanten die hun werk uploaden via SoundCloud Premier hoeven daarvoor niets extra’s te betalen. Alle inkomsten afkomstig van platforms als Spotify, Apple Music en YouTube Music gaan direct naar de artiesten; Soundcloud houdt niets in.

Voorwaarden

Artiesten die gebruik willen maken van de nieuwe upload-functie moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo mogen ze alleen eigen muziek doorzetten, waarover ze alle rechten bezitten. Remixes zijn bijvoorbeeld niet toegestaan.

Ook moeten de nummers van de muzikant in de afgelopen maand minimaal duizend keer zijn afgespeeld in de landen waar SoundCloud nu abonnementen en advertenties aanbiedt. Het gaat daarbij onder meer om de VS, Duitsland en Nederland.

E-mail

Muzikanten die in aanmerking komen voor de nieuwe verspreidingsmogelijkheden, zien automatisch een distributieknop verschijnen in hun track manager. Daarnaast ontvangen zij een e-mail van SoundCloud.

Soundcloud Pro kost 5,25 euro per maand, voor Pro Unlimited betalen gebruikers 8,25 euro.