Samsung lanceert AirPods-concurrent Galaxy Buds
Draadloze oordoppen

Samsung lanceert AirPods-concurrent Galaxy Buds

20-02-2019 19:30 Laatste update: 19:42

Samsung heeft naast de Galaxy S10 ook nieuwe draadloze oordopjes aangekondigd. De AirPods-concurrenten heten Galaxy Buds en zijn draadloos op te laden.

De Samsung Galaxy Buds zijn draadloze in-ear-oordopjes, die worden opgeladen in een bijbehorend oplaaddoosje. De oordopjes hebben allebei een microfoon en geluid van AKG. Met de Enhanced Ambient Sound kunnen gebruikers het achtergrondgeluid door hun muziek laten komen, of muziek luisteren tijdens het bellen.

De oordopjes hebben een batterijduur van zes uur bij muziek luisteren, of vijf uur bij bellen. Het oplaaddoosje heeft een accu die goed is voor nog eens zeven uur luisteren. Bovendien zijn de Galaxy Buds draadloos op te laden met de nieuwe Galaxy S10, door het doosje op de achterkant van de telefoon te leggen.

Met een snellaadmodus hebben de oordopjes na een kwartier in het doosje weer genoeg stroom voor meer dan anderhalf uur. De Galaxy Buds zijn er in de kleuren zwart, wit en geel en zijn vanaf 29 maart te koop voor 149 euro.

Getest: draadloze oordoppen voor Android-telefoons

Nieuwe Galaxy Watch en fitnesstrackers

Samsung kondigde ook de smartwatch Galaxy Watch Active en de fitnesstrackers Galaxy Fit en Fit e aan. De Galaxy Watch Active heeft een dunner en lichter design gekregen en biedt onder meer een hartslagmeter, fitnesstracking en de spraakassistent Bixby. Het horloge werkt samen met Android en iOS. De Galaxy Watch Active is vanaf 15 maart te koop vanaf 249,99 euro.

De Galaxy Fit en Fit e houden behalve 90 activiteiten ook je slaap en stressniveaus bij. Ook tonen ze notificaties en berichten van je telefoon. Beide wearables zijn waterdicht. De Galaxy Fit verschijnt eind april in zilver en zwart, voor 99,99 euro. De Galaxy Fit e is medio april te koop in zwart, wit en geel, voor 39,99 euro. 

Getest: de smartwatches van Samsung en Huawei

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's