'Smartphone-innovatie is niet dood'
Nieuw: Bright Podcast ?

'Smartphone-innovatie is niet dood'

23-02-2019 21:23 Laatste update: 25-02-2019 08:50

Napraten over Samsung Unpacked en waarom we minder kauwgom eten door de smartphone. Dat en meer in de nieuwe wekelijkse Bright Podcast.

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande en eindredacteur Tonie van Ringelestijn kijken onder leiding van host Harm Teunis terug en vooruit in de wekelijkse Bright Podcast. Het belangrijkste technieuws en bijzondere gadgets komen voorbij, aangevuld met tips. In een half uur ben je weer helemaal bij.

Je kunt de Bright Podcast beluisteren op iOS, Android en in Spotify.

Podcast #3

Afgelopen week organiseerde Samsung zijn grootste event in het jaar. Op Unpacked 2019 heeft het de nieuwe Galaxy S10-toestellen aangekondigd en pakte de mondiale marktleider uit met de Galaxy Fold, Samsungs eerste opvouwbare telefoon die in het tweede kwartaal al op de markt komt. Opvallend was hoe de Koreaanse chef van Samsungs mobiele tak, DJ Koh geheten, begeisterd vertelde dat innovatie bij smartphones zeker geen verleden tijd is.

Daarna schuift Maarten Reijnders aan, Bright-redacteur en schrijver van non-fictie boeken. Zijn nieuwste werk heet Dat was niet de bedoeling en geeft een boeiende bloemlezing over onbedoelde gevolgen. Zoals waarom door de komst van smartphones de verkoopcijfers van kauwgom gedaald zijn. Of waarom slimme auto’s vaker schade rijden. En hoe zuinigere auto’s een bijdrage leverden aan de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

Beluister de Bright Podcast: iOS, Android en Spotify.

Mis geen aflevering, abonneer je in jouw podcast-app.

Links uit de podcast van deze week:

10 Year Galaxy Edition

Dat was niet de bedoeling

Waarom we minder kauwgom eten door de smartphone

Tetris 99 voor Nintendo Switch