Tim Cook: 'Apple werkt aan producten die mensen zullen wegblazen'
Optimistische CEO

Tim Cook: 'Apple werkt aan producten die mensen zullen wegblazen'

04-03-2019 13:56 Laatste update: 13:57

Apple-CEO Tim Cook is optimistisch over de toekomst: zijn bedrijf werkt aan producten die klanten volgens hem 'zullen wegblazen'.

Dat zei Cook tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, meldt Bloomberg. Cook zou hebben gezegd dat hij "nooit optimistischer" is geweest over de richting die Apple op gaat. Cook zegt dat de zaadjes zijn geplant voor voor toekomstige producten die de klant "zullen wegblazen".

Volgens Cook ligt Apple nog steeds op koers om de omzet van 25 miljard dollar van 2016 in 2020 verdubbeld te hebben. Cook sprak ook een aantal doelen uit. Zo wil hij de prijs van de MacBook Air verlagen. De laptop is er nu vanaf 1349 euro terwijl de voorganger 999 euro kostte.

Grote plannen voor wearables

Apple heeft daarnaast "grote, fantastische plannen" met producten die zijn gerelateerd aan de Apple Watch en AirPods. Zo komen er meer gezondheidsfuncties naar de Apple Watch, belooft Cook. Onlangs bleek nog dat de Apple Watch in zijn eentje goed is voor ruim de helft van de markt voor slimme horloges.

Het is nog niet bekend wat het grote nieuwe product van Apple is, maar Cook heeft zich al zeer positief uitgelaten over augmented reality. Eind 2017 bestond de techniek voor een goede AR-bril volgens Cook nog niet, maar Apple investeert al wel een aantal jaar in een AR-platform voor iOS.

Kritiek op Facebook en Google

In zijn toespraak haalde Cook ook uit naar Facebook en Google. Hij herhaalde zijn zorgen over een businessmodel dat is gebouwd op de dataprofielen van gebruikers en zegt dat Apple dergelijke praktijken wil laten reguleren.

Apple kan de komende jaren wel een nieuw product gebruiken: het bedrijf had in zijn meest recente kwartaalcijfers te maken met de eerste omzetdaling in jaren.

Dit zijn de grootste designfouten van Apple: