Kwart van Fortnite

Apex Legends heeft na maand al 50 miljoen spelers

4 maart 2019 16:05

Een maand na de lancering staat de gratis battle-royale-game Apex Legend op 50 miljoen spelers.

Dat meldt ontwikkelaar Respawn Entertainment op Twitter. Apex Legends werd op 4 februari onthuld, en was direct gratis speelbaar. Binnen acht uur had Apex Legends een miljoen spelers, binnen drie dagen schoot de teller naar de tien miljoen en na twee weken waren er al ruim 25 miljoen spelers.

Met de nu 50 miljoen spelers wereldwijd is Apex Legends al op een kwart van het aantal spelers van Fortnite, de populairste game in het genre. Fortnite stond in december op de 200 miljoen spelers.

Nog een aantal cijfers over Apex Legends: in een maand tijd zijn spelers in totaal al 170 miljoen keer weer tot leven gewekt, werden er 1,23 miljard ultimates geactiveerd en gebruikten spelers 158 miljoen keer een speciale finishes-beweging om een andere speler uit te schakelen.

Net als in Fortnite moeten spelers in Apex Legends vechten binnen een alsmaar krimpende cirkel in een groot level; wie als laatste overblijft, wint. Apex Legends onderscheidt zich met een aantal speelbare personages, elk met zijn eigen speciale krachten. Betalende spelers kunnen tijdens het eerste 'echte' seizoen, dat later dit jaar begint, tijdelijk beschikbare cosmetische voorwerpen verdienen.

Bright Game Journaal: het succes van Apex Legends

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apex Legends verbant 16.000 valsspelers

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kinderen spelen massaal 16+ game Apex Legends: 'Fortnite? Nee, je moet dit spelen'