Nieuwe Google Glass wordt opgeladen via usb-c
Uitgelekte foto’s

Nieuwe Google Glass wordt opgeladen via usb-c

05-03-2019 19:44 Laatste update: 20:31

De eerste foto’s van de tweede Google Glass Enterprise Edition zijn uitgelekt. Daaruit blijkt dat de bril een usb-c-poort krijgt.

De usb-c-poort komt in de plaats van de magnetische kabel die bij eerdere versies van de Google Glass werd gebruikt voor het opladen van de bril, meldt 9To5Google. De eerste uitgelekte foto’s van de nieuwe headset verschenen maandag op Tecnoblog.

De usb-c-poort is de meest zichtbare aanpassing aan de Google Glass, die verder waarschijnlijk een Snapdragon 710-processor, 3 GB RAM en een camera met een 32-megapixelsensor krijgt (goed voor 4K-video bij 30 beelden per seconde of 1080p-video bij 120 fps).

Google Glass geen succes

De in 2012 gepresenteerde consumentenversie van Google Glass, de Explorer Edition, werd geen succes. De bril zag er niet uit, met als gevolg dat alleen een paar nerds ermee rond wilden lopen. Daarnaast wekte de slimme bril de nodige agressie op. Menigeen vreesde dat Google Glass-dragers stiekem opnames zouden gaan maken.

Google besloot het daarop over een andere boeg te gooien. In 2017 bracht het bedrijf een nieuwe versie uit die alleen was bedoeld voor zakelijk gebruik. De Enterprise Edition zorgt er onder meer voor dat medewerkers in magazijnen efficiënter kunnen werken. Zij zien door de bril waar ze pakketten moeten ophalen en neerleggen.

HoloLens 2

De Google Glass heeft op de zakelijke markt concurrentie gekregen van onder meer de augmented reality-headset van Microsoft, de HoloLens. In Barcelona presenteerde Microsoft vorige week op het Mobile World Congress (MWC) de HoloLens 2.

Getest: HoloLens 2