'Microsoft lanceert schijfloze Xbox One S volgende maand'
Goedkope spelcomputer

'Microsoft lanceert schijfloze Xbox One S volgende maand'

05-03-2019 20:50 Laatste update: 06-03-2019 10:16

Microsoft zal de Xbox One S halverwege april tonen. Vanaf begin mei zal het schijfloze budgetmodel dan verkrijgbaar zijn.

Dat meldt Windows Central. Volgens de site zal de console de naam Xbox One S All-Digital Edition krijgen. Hoeveel de nieuwe spelcomputer zal gaan kosten is nog onbekend – eerder werd er gesproken van een prijs van circa 200 dollar – maar de algemene verwachting is dat dit de goedkoopste Xbox ooit zal worden.

De Xbox One S All-Digital Edition zal de eerste schijfloze gameconsole worden voor Microsoft. Het wordt niet mogelijk om games op blu-ray's en dvd’s te spelen. In plaats daarvan kunnen gamers spellen spelen die ze downloaden. Microsoft heeft de abonneedienst Xbox Game Pass, waarbij het bedrijf meer dan honderd Xbox-games aanbiedt.

Streamingdienst

Ook werkt Microsoft aan Project xCloud: een streamingdienst voor games. Via die dienst moet het mogelijk worden om Xbox-games te spelen op onder meer pc's, tablets en smartphones.

Er zijn geruchten dat Microsoft een optie wil bieden waarbij gebruikers vooraf kunnen bepalen welke games ze voorgeïnstalleerd willen hebben op de Xbox One S. Ook zouden spelers hun fysieke games naar aangesloten winkels kunnen brengen om ze daar te ruilen voor downloadversies.

Bekijk het Bright Games Journaal van februari