Fitbit lanceert goedkopere smartwatch
En nog 3 wearables

Fitbit lanceert goedkopere smartwatch

06-03-2019 16:48 Laatste update: 17:24

Fitbit heeft vier nieuwe wearables gepresenteerd, waaronder de Versa Lite, de goedkoopste Fitbit-smartwatch tot nu toe.

De Fitbit Versa Lite is niet kleiner of lichter dan de Fitbit Versa van vorig jaar, maar heeft een aantal opties niet. Hij kan geen muziek bewaren en afspelen, telt niet hoeveel trappen de gebruiker klimt en heeft geen wifi en nfc. Voor de rest is het dezelfde smartwatch als de reguliere Fitbit Versa, maar met een prijs van 159 euro is de Lite-editie 40 euro goedkoper. De Versa Lite is er naast wit ook in lila, turquoise en paars.

Fitnesstrackers

Daarnaast heeft Fitbit de Inspire en Inspire HR uitgebracht, twee fitnesstrackers waarbij het HR-model een hartslagmeter heeft, die ook bij het gebruik van de slaapmodus de hartslag meet. Beide Inspire-modellen houden alle activiteiten bij, en herkennen automatisch allerlei sporten.

De bandjes kunnen ook met een haakje aan de kleding worden gedragen, waardoor de Fitbit Pebble komt te vervallen. De Fitbit Inspire kost 69,95 euro, het model met hartslagmeter kost 99,95 euro.

Ace 2 voor kinderen

De Ace 2 is een kinderversie van de Fitbit Inspire. De kindvriendelijke sportarmband spoort kinderen aan elke dag minstens 60 minuten te bewegen, en beloont ze voor het behalen van hun doelen. Ook houdt de armband het slaapritme van kinderen bij, en kunnen ouders wekkers zetten waarbij de armband trilt als kinderen wakker moeten worden. De Ace 2 heeft aantal interactieve wijzerplaten en is waterdicht tot 50 meter diepte. De Ace 2 kost net als de Inspire 69,95 euro, en als kinderen oud genoeg zijn kunnen ze de Ace 2 met een software-update en een ander bandje omtoveren tot een Inspire.

Kijk: review van de Fitbit Versa uit 2018

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal