Veel vooruitbestellingen

'Samsung Galaxy S10 verkoopt al beter dan verwacht'

7 maart 2019 21:32

De Samsung Galaxy S10 zou in de voorverkoop al beter presteren dan verwacht, zelfs in het competitieve China.

Dat zegt de doorgaans goed ingelichte marktanalist Ming-Chi Kuo, meldt CNBC. Het aantal vooruitbestellingen van de onlangs aangekondigde Galaxy S10 is zo sterk, dat Kuo zijn schatting voor aantal verscheepte exemplaren met 30 procent naar boven heeft bijgesteld. De analist dacht dat Samsung dit jaar 30 tot 35 miljoen stuks van de S10 zou verschepen, en verhoogt dat nu tot 40 tot 45 miljoen exemplaren.

De Galaxy S10 kan zich volgens Kuo genoeg van de iPhone onderscheiden, met zijn driedubbele camera, dubbelzijdig draadloos opladen en ultrasone vingerafdrukscanner. Mede door een gunstig inruilprogramma slaat de S10 nu al meer aan dan veracht in China, de ingewikkeldste markt voor zowel Apple als Samsung.

De twee marktleiders in de wereldwijde smartphonemarkt stelden beiden begin dit jaar hun winstverwachting bij, wegens stagnerende verkopen in China. De Chinese smartphonemakers als Huawei, Xiaomi en Oppo doen goede zaken in eigen land. Dat merkt zeker Samsung, die volgens marktanalist IDC in China niet eens in de top vijf voorkomt. Die zou volgens de laatste cijfers bestaan uit Huawei, Oppo, Vivo, Apple en Xiaomi, in die volgorde.

De Galaxy S10, S10+ en S10e zijn vanaf 8 maart verkrijgbaar.

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor videoreviews van de smartphones

Eerste indruk: Samsung Galaxy S10

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Summer is coming' (voor smartphones)

Miniatuurvoorbeeld
Luister naar de Bright Update:

Nieuw: luister naar het technieuws