'Nieuwe iPad houdt Touch ID en koptelefooningang'
Lekker goedkoop

'Nieuwe iPad houdt Touch ID en koptelefooningang'

09-03-2019 14:46 Laatste update: 14:54

De nieuwe budget-iPad die mogelijk al later deze maand verschijnt, zal qua uiterlijk sterk lijken op de huidige iPad van 9,7 inch. Inclusief Touch ID en koptelefooningang.

Dat meldt de site Macotakara. Het behouden van Touch ID moet de kosten drukken. In de iPad Pro zit sinds vorig jaar Face ID. De iPad Pro bevat ook geen koptelefooningang. Het is nog onduidelijk of Apple kiest voor Lightning of usb-c voor het opladen en overzetten van gegevens.

Volgens een toeleverancier zal de nieuwe uitvoering van de budget-iPad 9,7 inch blijven, terwijl een ander zegt dat het scherm 10 inch groot zal worden. Dat komt in de buurt van de voorspelling die de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo in februari deed: die voorzag een nieuwe iPad van 10,2 inch. Een groter scherm is mogelijk door smallere schermranden.

Tegelijkertijd met de nieuwe, 7e generatie iPad zal Apple vermoedelijk een nieuwe iPad mini 5 uitbrengen. Wanneer Apple de nieuwe tablets zal presenteren, is nog onduidelijk. Mogelijk gebeurt dat al later deze maand.

Bekijk Brights review van de iPad van 2018