Netflix-concurrent

Apple-event op 25 maart: dit kan je verwachten

11 maart 2019 22:05

Op maandag 25 maart kondigt Apple nieuwe producten en diensten aan. Wat wordt er verwacht?

Apple heeft officieel een nieuw evenement aangekondigd: op 25 maart om 18.00 uur Nederlandse tijd komt het met een of meerdere aankondigingen vanuit het Steve Jobs Theater, onderdeel van het hoofdkantoor in Cupertino. 

Vorig jaar kondigde Apple bij het maart-evenement nog een nieuwe iPad aan, bedoeld voor scholen. Bij deze editie wordt onder meer een nieuwe videodienst verwacht.

Netflix-concurrent

Zo zou de langverwachte Netflix-concurrent van Apple worden aangekondigd. Dit zou ook passen bij de slogan van het event: It's show time. Met een videostreamingdienst wil Apple de concurrentie aangaan met onder meer Netflix en Amazon. Het gaat waarschijnlijk wel nog tot de zomer of de herfst duren voordat de dienst daadwerkelijk beschikbaar is, schrijft Variety.

Het opzetten van de dienst loopt stroef omdat topmensen van Apple, inclusief Cook, zich te veel bemoeien met de inhoud van de series, aldus bronnen aan The New York Post begin deze maand. Zo zou Cook 'Wees niet zo gemeen!' als feedback hebben gegeven op een serie.

Apple gaat met de videodienst niet alleen de concurrentie aan met Netflix, maar ook met Disney. De nieuwe streamingdienst Disney+ gaat later dit jaar van start.

Betaalde nieuwsdienst

Volgens BuzzFeed News komt Apple bij dit evenement ook met een nieuwe nieuwsapp waarmee gebruikers met een abonnement direct meerdere kranten kunnen lezen. Hiermee is het een concurrent voor de Nederlandse startup Blendle.

Wel is Apple ruzie aan het maken met de uitgevers, omdat het naar het schijnt 50 procent van de inkomsten wil van betalende abonnees. Dit zou volgens de uitgevers niet terecht zijn.

AirPower

Verder zou het kunnen dat de lang geleden aangekondigde oplaadmat AirPower eindelijk in de verkoop gaat. Deze mat kan tegelijkertijd een iPhone, Apple Watch en AirPods opladen. AirPower werd al in september 2017 aangekondigd, maar sindsdien is er officieel niets meer van vernomen.

Ook wordt er gespeculeerd dat een nieuwe iPod Touch het licht gaat zien.

Nieuwe iPads en AirPods 2

Verder zou Apple volgens geruchten binnenkort komen met een nieuwe goedkope iPad en een nieuwe iPad mini. Daarnaast zou het bedrijf later dit jaar een nieuwe versie van de AirPods-oordoppen willen lanceren.

Kijk ook: kan de iPad de laptop vervangen?