© LetsGoDigital

Samsung werkt aan smartphone die om je pols vouwt
Wearable phone

Samsung werkt aan smartphone die om je pols vouwt

12-03-2019 09:11 Laatste update: 09:10

Samsung heeft een patentaanvraag ingediend voor een langwerpige telefoon die tegelijkertijd als smartwatch om je pols is te vouwen.

De eerste opvouwbare telefoons zijn pas amper aangekondigd, of de volledig buigbare telefoons komen er alweer aan. Met een nieuwe patentaanvraag, gepubliceerd op 7 maart 2019, en opgedoken door LetsGoDigital, wil Samsung de technologie vastleggen om een smartphone annex smartwatch te ontwikkelen.

In de patentaanvraag is de technologie achter de langwerpige smartphone te zien. Vele kleine schakeltjes die lijken op een schakelband van een horloge moeten zorgen voor een buigbaar scherm. Probleem van een flexibel scherm is dat het scherm automatisch weer wil uitklappen, maar daarvoor heeft Samsung ook twee oplossingen laten zien. Het wil het automatisch terugrollen voorkomen met magneten of een extra schakeling.

Samsung presenteerde in februari de opvouwbare telefoon Galaxy Fold. Ook zou het Zuid-Koreaanse bedrijf werken aan nog twee andere opvouwbare smartphones die dit jaar nog moeten uitkomen.

Prototypes

Bij een patentaanvraag is het altijd erg onzeker of het product ook daadwerkelijk op de markt gaat komen. Wel zijn andere bedrijven ook bezig met dezelfde technologie. In 2016 liet Lenovo al een werkend prototype zien van een smartphone-smartwatch.

Ook zou displaymaker TCL in een vergevorderd stadium zijn met de ontwikkeling van een telefoon die ook als horloge te gebruiken is.

Kijk ook: deze opvouwbare telefoons komen eraan

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal