Beeld © Google
Beeld © Google
Waar blijft Nederland?

Bunq biedt Google Pay aan, maar nog niet (officieel) in Nederland

12 maart 2019 17:37

Het is nu mogelijk om met de NFC-chip van een smartphone te betalen via Google Pay voor klanten van Bunq in drie Europese landen. Maar Google Pay komt voorlopig nog niet naar Nederland, al is het via een omweg wel mogelijk.

De Nederlandse bank Bunq ondersteunt nu ook contactloos betalen via de betaaldienst Google Pay in Duitsland en Frankrijk. Ook Italiaanse Bunq-gebruikers kunnen via Google Pay betalen, via een samenwerking met Fineco Bank en Banca Popolare dell’Alto Adige.

Voor Nederlandse gebruikers van Bunq blijft de Google Pay-dienst echter niet toegankelijk. Google Pay voor smartphone-betalingen is vooralsnog met geen enkele Nederlandse bank te gebruiken, terwijl de betaaldienst ondertussen aanwezig is in vijftien andere Europese landen. Wel kan Google Pay in Nederland worden gebruikt om online betalingen te doen, zoals het afsluiten van een krantenabonnement. 

Omweg

Via een omweg is het wel mogelijk om gebruik te maken via Google Pay, meldt Twitteraar Mats Otten. "Bij Bunq kun je je adresgegevens wijzigen, bijvoorbeeld naar een adres in Duitsland. Dan vraag je een nieuwe bankpas aan. Drie passen zitten inbegrepen in Bunq-premium."

"Na het aanvragen verander je adres bij Bunq weer naar je eigen adres en je bent klaar. De fysieke pas wordt naar je normale adres verstuurd en je hebt een 'buitenlandse' betaalpas, die je meteen kan koppelen aan Google Pay. Of aan Apple Pay, want dat werkt op dezelfde manier!"

Apple Pay

Officieel is ook betalen via Apple Pay nog niet mogelijk in Nederland, terwijl het bij zo goed als alle buurlanden wel kan. Er is nog geen officiële lanceerdatum bekend voor de introductie van Apple Pay in Nederland. Ook voor Google Pay valt op dit moment niets te melden, laat een woordvoerder van Google Nederland aan Bright weten.

Kijk ook: review Samsung Galaxy S10+

Miniatuurvoorbeeld
Voeg de Bright Update toe

Volg de Bright Podcast en de Bright Update