Chinees gadgetmerk Xiaomi officieel naar Nederland
Budgetsmartphones

Chinees gadgetmerk Xiaomi officieel naar Nederland

12-03-2019 13:05 Laatste update: 13:06

Het Chinese telefoonmerk Xiaomi treedt officieel toe tot de Nederlandse markt. Het bedrijf maakt voordelig geprijsde smartphones, elektrische steppen en allerlei slimme apparaten.

De Chinese multinational Xiaomi heeft aangekondigd dat het vanaf eind maart officieel aanwezig is in Nederland, België en Luxemburg. De introductie vindt op 28 maart plaats met een persevenement in Amsterdam. Daar zijn onder andere de laserbeamer, de elektrische step, de Laptop Air van het bedrijf te zien. Ook wordt de nieuwe smartphone Xiaomi Mi 9 gepresenteerd.

Xiaomi is momenteel de nummer 5 op de wereldwijde smartphonemarkt. Het merk verkoopt veel smartphones in China en India. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en heeft ondertussen ruim 15.000 werknemers. In eigen land kampt Xiaomi met een afnemend marktaandeel

De Chinese merken Huawei, OnePlus, Lenovo en Oppo brengen al langer smartphones in Nederland uit. Xiaomi is ook de producent van de populaire Pocophone F1

Al voorzichtig aanwezig

Sinds afgelopen jaar is Xiaomi al voorzichtig aanwezig in Nederland, door direct te verkopen aan grote webshops als Belsimpel, Bol.com en Coolblue. Voor elektrische steppen en slimme huisapparaten moet vooralsnog worden uitgeweken naar importwebsites. Het is niet duidelijk welke producten Xiaomi op termijn gaat verkopen in Nederland, maar naar verwachting gaat het om meer dan alleen smartphones.

Xiaomi heeft een enorm portfolio, van luchtreinigers tot robotstofzuigers en tv's. Zo kondigde het bij het afgelopen evenement op de techbeurs MWC een Philips Hue-achtige ledlamp aan.

Kijk ook: deze Xiaomi-step is helaas illegaal

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal