‘100 miljoen abonnees voor videodienst Apple na 3 jaar’
Glazen bol

‘100 miljoen abonnees voor videodienst Apple na 3 jaar’

12-03-2019 19:25 Laatste update: 19:38

De videodienst die Apple later deze maand zal presenteren, kan binnen drie tot vijf jaar 100 miljoen abonnees binnenhalen.

Die voorspelling doen de analisten Daniel Ives en Strecker Backe van de financiële dienstverlener Wedbush. Zij verwachten dat de 100 miljoen abonnees jaarlijks goed zullen zijn voor een extra omzet van 7 tot 10 miljard dollar.

Gelet op het aantal abonnees dat de grootste videodienst, Netflix, volgens de laatste cijfers heeft – wereldwijd 146,5 miljoen abonnees – lijkt de voorspelling van 100 miljoen behoorlijk ambitieus. Maar volgens de marktvorsers zou Apple onder meer kunnen profiteren van het feit dat het bedrijf al veel gebruikers heeft en dat veel van die gebruikers hondstrouw zijn aan Apple.

Bemoeizucht

Om 100 miljoen abonnees te werven, moet Apple wel ‘agressief content aankopen’, schrijven Ives en Backe. Dat zal geen gemakkelijke opgave zijn. Een week geleden meldde The New York Post nog dat veel Hollywood-producenten nu al klaar zijn met de bemoeizucht van Apple.

Topmensen van Apple, onder wie ceo Tim Cook, zouden naar de smaak van de producenten te veel aandringen op gezinsvriendelijke shows. Het bedrijf zou moeite hebben met programma’s met geweld, seks en gevloek.

25 maart

Algemeen wordt aangenomen dat Apple zijn videostreamingdienst op 25 maart zal presenteren. Het zal vervolgens waarschijnlijk nog tot de zomer of de herfst duren voordat de Netflix-concurrent daadwerkelijk beschikbaar is.

Apple is niet de enige partij die de concurrentie wil aangaan met Netflix. Ook Disney bereidt een streamingdienst voor. De wereldprimeur van Disney+ zou wel eens kunnen plaatsvinden in Nederland.

Kijk ook: review van de Mac Mini

Meer gadgetreviews? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal