Windows 10 kan problematische update nu zelf terugdraaien
Microsoft

Windows 10 kan problematische update nu zelf terugdraaien

12-03-2019 20:44 Laatste update: 13-03-2019 08:37

Windows 10-updates die voor problemen zorgen, kunnen vanaf nu automatisch weer worden verwijderd door het besturingssysteem.

De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat geïnstalleerde updates weer worden gede-installeerd als ze ervoor zorgen dat de computer niet meer kan opstarten, meldt Windows Latest. “Dit gebeurt alleen als alle andere automatische herstelpogingen geen succes hebben gehad”, schrijft Microsoft in een toelichting op de nieuwe feature.

Om verdere problemen te voorkomen, wordt er vervolgens de eerstvolgende dertig dagen ook geen nieuwe poging gedaan om de update te installeren. In de tussentijd zal Microsoft samen met pc-fabrikanten en andere leveranciers op zoek gaan naar de oorzaak van de problemen. “Na 30 dagen zal Windows dan opnieuw proberen om de updates te installeren.”

Bestanden kwijt

Tegenslagen met updates kunnen zich voordoen door compatibiliteitsproblemen met de soft- en hardware. Afgelopen jaar ontstonden er verscheidene malen flinke problemen omdat Windows 10-updates niet goed samenwerkten met Intel-drivers. Verscheidene gebruikers van Windows 10 klaagden dat zij daardoor bestanden waren kwijtgeraakt.

Kijk ook: de beste tablets van 2019