Privacy

Kiezen voor DuckDuckGo makkelijker in nieuwe Chrome

13 maart 2019 21:50

In de nieuwe versie van Chrome kan de privacyvriendelijke zoekmachine DuckDuckGo worden ingesteld als standaardzoekmachine.

De mogelijkheid om te kiezen voor DuckDuckGo als default zoekmachine is beschikbaar in een groot aantal landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. "We zijn blij dat Google erkent hoe belangrijk het is om consumenten een privé-zoekfunctie aan te bieden", verklaart DuckDuckGo-oprichter Gabe Weinberg in een reactie tegenover TechCrunch.

DuckDuckGo staat bekend om zijn privacybescherming. Daarmee onderscheidt de zoekmachine zich onder meer van Google dat profielen van zijn gebruikers aanlegt, zodat adverteerders hen voortdurend 'op maat gemaakte' advertenties kunnen voorschotelen.

Behalve een zoekmachine biedt het bedrijf ook apps en extensies aan waarmee internetgebruikers zich kunnen wapenen tegen tracking-software. Tracking cookies, vaak afkomstig van advertentiebedrijven en netwerken als Facebook en Google, maken het mogelijk om je te blijven volgen – ook als je naar een andere site gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vernieuwde app en extensie DuckDuckGo houdt trackers buiten

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Onze data weer van ons!'