Beeld © TristanFewings /Getty Images
Beeld © TristanFewings /Getty Images
Scifi-expo

Weekendtip: expo over sciencefiction in Kunsthal

14 maart 2019 16:53

De gevechtshelm van Darth Vader, het ruimtekostuum van Spock en het originele manuscript uit 1865 van De reis om de wereld in tachtig dagen. Het is slechts een greep uit de sciencefiction-objecten die vanaf zaterdag 16 maart in de Rotterdamse Kunsthal zijn te zien.

De tentoonstelling Science Fiction A Journey into the Unknown geeft een overzicht van ruim honderd jaar sciencefiction. Er zijn meer dan 850 objecten te zien zoals kostuums, maskers, modellen en rekwisieten uit filmklassiekers als Star Wars, Star Trek Godzilla en Jurassic Park.

Sciencefiction en films zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de tentoonstelling kunnen bezoekers zich daarom ook onderdompelen in een video-installatie met een speciaal voor de tentoonstelling bewerkte episode uit de Netflix-serie Black Mirror. 

Nog niet eerder vertoond materiaal

De tentoonstelling omvat daarnaast meer dan vijftig film- en tv-fragmenten van de meest memorabele momenten uit sciencefictionfilms en nog niet eerder vertoond materiaal. Daarnaast zijn er boeken, zeldzame manuscripten, strips, advertenties en ansichtkaarten te zien.

In het weekend van 13 en 14 april is er in de Kunsthal een sciencefictionweekend met lezingen van onder anderen sterrenkundige Vincent Icke en zondag is er een familiedag. De tentoonstelling duurt tot en met 30 juni. 

Like Bright op Facebook en volg het Bright YouTube-kanaal voor onze video over de tentoonstelling volgende week.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze series kan je verwachten op de Apple-videodienst

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Star Wars-delen in Disney-pretparken eerder open dan gedacht