Betrouwbaarheid

Samsung gaat vingerscanner S10 met software verbeteren

14 maart 2019 20:34

Samsung zou de betrouwbaarheid van de ultrasone vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 met verdere updates gaan verbeteren.

De Galaxy S10 is niet eerste smartphone met een vingerafdrukscanner onder het scherm, wel de eerste waarbij die scanner ultrasoon is. Dat zorgt volgens Samsung voor een meer gedetailleerde scan. Bovendien werkt de scanner ook als gebruikers natte vingers hebben, omdat er geen elektriciteit wordt gebruikt. Opvallend genoeg zijn het nu juist droge vingers die voor problemen zorgen, meldt The Korea Herald.

Een medewerker van Samsung zegt dat er nog veel gevallen zijn waarin de scanner van de S10 niet goed werkt, zoals wanneer gebruikers zeer droge vingers hebben, zij in een droge omgeving zijn of een kras op hun vingerafdruk hebben. "De nauwkeurigheid is verbeterd met een update in de eerste week na de lancering, en we zullen updates blijven uitbrengen om de scanner beter te laten werken", zegt de Samsung-medewerker over de ultrasone scanner van de S10.

Het verschil tussen vingerafdrukscanners

Op Reddit klagen sommige gebruikers ook over problemen met de vingerafdrukscanner. Volgens sommigen werkte de scanner pas goed nadat zij de vooraf geïnstalleerde screen protector hadden verwijderd, of na enkele pogingen. Bij andere gebruikers werkt de scanner gewoon naar behoren.

Tot nu toe gebruikten smartphones zogenoemde capacitieve vingerafdrukscanners, waarbij de vingerafdruk met een elektrische spanning wordt gescand. De Galaxy S10 biedt naast de vingerafdrukscanner ook ontgrendeling met gezichtsherkenning. Die methode wordt echter niet aangeraden als hoofdbeveiliging, aangezien de S10 geen irisscan of dieptesensor heeft, waardoor de scan met een foto is te foppen.

Kijk ook: review Samsung Galaxy S10+

Meer smartphone-video's? Volg het Bright YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Via WhatsApp en Google Assistant

Luister naar de Bright Update en de Bright Podcast