Archive Team wil alle berichten Google+ bewaren
Sociaal netwerk

Archive Team wil alle berichten Google+ bewaren

18-03-2019 18:57 Laatste update: 18:58

Het Archive Team wil openbare berichten archiveren die op het geflopte sociale netwerk Google+ zijn geplaatst.

Vanaf 2 april begint Google met het verwijderen van content die de afgelopen jaren op Google+ is geplaatst. Het Archive Team wil daarom openbare berichten van het sociale netwerk opslaan om ze zo te bewaren voor het nageslacht.

De gearchiveerde posts moeten worden ondergebracht bij The Internet Archive, dat veel historische internetpagina’s heeft geïndexeerd en beschikbaar stelt via Archive.org.

Afgeschermde en reeds verwijderde berichten zullen niet worden geïndexeerd. Wie niet wil dat zijn berichten worden opgeslagen, krijgt het advies om zijn profiel te verwijderen. Daarnaast biedt The Internet Archive Google+-gebruikers de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om bepaalde berichten te verwijderen.

MySpace

Dat het indexeren van content op sociale netwerken geen overbodige luxe is bewijst MySpace. Het sociale netwerk maakte afgelopen weekend bekend dat alle audiobestanden die langer dan drie jaar geleden waren geüpload, niet langer beschikbaar zijn. Tussen 2003 en 2015 werden er naar schatting 50 miljoen muzieknummers op MySpace geplaatst.