Indie-game

In deze nieuwe Zelda-game speel je op de beat

20 maart 2019 18:09

Nintendo verrast met nog een nieuwe Zelda-game, althans eentje waarin Link en Zelda de hoofdrol spelen.

Eerder dit jaar verraste Nintendo zijn fans al met de aankondiging van een remake van Link's Awakening. Woensdag hield Nintendo een presentatie van aanstaande indie-games voor de Nintendo Switch en ook daar doken Zelda en Link weer op. Ze spelen een grote rol in de game Cadence of Hyrule, een spel van de makers van de veelgeprezen indie-game Crypt of the NecroDancer.

In die game sturen spelers een personage door kerkers die elke keer willekeurig worden gegenereerd. Geen level is daarom ooit hetzelfde. Wie doodgaat moet weer helemaal opnieuw beginnen. De game onderscheidt zich door het gebruik van ritme: elk level heeft zijn eigen soundtrack en spelers moeten op de maat van de muziek vechten en bewegen.

Klappen komen harder aan als spelers op de maat van de muziek op de knoppen drukken, dan loopt een punten-multiplier vol. Mis een beat en de meter schiet naar nul en de speler is even kwetsbaar. Cadence of Hyrule werkt op dezelfde manier, maar speelt zich dan af in Zelda-setting Hyrule. Het uiterlijk van de game lijkt op dat van 2D Zelda-games. Veel van de nummers zijn geïnspireerd op Zelda-muziek maar dan met een beat eronder.

Cadence of Hyrule verschijnt nog dit voorjaar voor de Nintendo Switch, voor een nog onbekend prijs. Ontwikkelaar Brace Yourself Games werkt voor de game samen met Nintendo.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nintendo komt met virtual-reality-set voor Switch

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Nieuw: luister naar het technieuws