Powerbank als portemonnee: verdienen door te fietsen
Groene valuta

Powerbank als portemonnee: verdienen door te fietsen

25-03-2019 17:04 Laatste update: 26-03-2019 21:39

Block-e maakt van schone energie een betaalmiddel. In dit systeem verdien je geld door te fietsen of te sporten.

Block-e ziet duurzaam opgewekte energie als een nieuwe valuta. Door een apparaatje aan het voorwiel van je fiets te bevestigen, wek je energie op die je verkoopt voor keiharde euro’s.

Het Block-e systeem bestaat uit drie onderdelen. Block-e zelf is een powerbank met grote capaciteit en functioneert als portemonnee. The Slide is een dynamo die opgewekte energie doorgeeft naar de PowerBank. Als laatste The Dock, een betaalmodule waarop je je Block-e kunt plaatsen om energie te verkopen.

Verkopen van energie

Dat verkopen van energie gaat heel simpel. Leg bij een aangesloten winkel je Block-e powerbank op de The Dock en je betaalt door energie over te laden. Op het schermpje zie je voor hoeveel geld aan energie er op je powerbank staat, en hoeveel eraf gaat in ruil voor een kopje koffie.

Voor wie nog van voor de tijd met led-lampjes aan het stuur is: dit lijkt op een dynamo die door middel van een wieltje dat meeloopt met je voorwiel je fiets van licht voorziet. Maar zo slim als Block-e was een dynamo nog nooit.

Block-e is momenteel nog een inzending van Ties Schotel voor de Clean Energy Challenge. Gezien de grote behoefte aan volle powerbanks en het toenemend aantal fitnessapparaten zou het zomaar eens een kans van slagen kunnen hebben.

Kijk ook: elektrische mountainbike getest