Nieuwe Dyson-ventilator blaast schone lucht op je gezicht
Straaljager als inspiratie

Nieuwe Dyson-ventilator blaast schone lucht op je gezicht

21-03-2019 16:15 Laatste update: 16:49

Dyson heeft een nieuwe persoonlijke luchtreiniger en ventilator aangekondigd. Het apparaat is bedoeld voor op je bureau of een tafeltje.

Dyson biedt al langer systemen aan die de lucht reinigen en die gekoeld terug de ruimte in blazen. De nieuwe Pure Cool Me is een kleine variant voor op het bureau of de bijzettafel, die de luchtstroom op of over het gezicht van de gebruiker blaast. De luchtstraal is makkelijk te bewegen.

De Pure Cool Me is geïnspireerd op de Harrier Jump Jet, de straaljager die verticaal opstijgt. Dyson projecteert twee luchtstralen met hoge druk op een bolle vorm, en als ze elkaar tegenkomen dan schieten ze in een kegelvorm naar buiten toe. De Pure Cool Me heeft bovenop zo'n bolvorm, en door die te draaien wordt de richting van de luchtstroom veranderd.

Persoonlijke luchtreiniger

Het apparaat kan op de hoogste stand 40 liter lucht per seconde opzuigen. Daar wordt met een verwisselbaar HEPA-filter 99,97 procent van alle deeltjes met een formaat vanaf 0,3 micrometer uitgefilterd. De Pure Cool Me zal niet de lucht van een hele ruimte kunnen reinigen, maar moet er volgens Dyson wel voor zorgen dat de lucht die de gebruiker inademt schoner is.

De ventilator heeft geen app-koppeling, zoals sommige van de grotere Dyson-ventilatoren met een ingebouwde luchtreiniger. De Pure Cool Me heeft wel een afstandsbediening en is de eerste Dyson-ventilator zonder de kenmerkende ringvormige luchtuitlaat.

De Pure Cool Me heeft een adviesprijs van 349 euro. Dat is 200 euro minder dan de vergelijkbare Dyson Pure Cool, die vorig jaar verscheen.

Kijk ook: review van Dyson Pure Hot + Cool

Meer video's over gadgets? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal