'Smartwatchmaker Mobvoi wil naar de beurs'
Wearables en AI

'Smartwatchmaker Mobvoi wil naar de beurs'

27-03-2019 15:19 Laatste update: 15:19

Het Chinese techbedrijf Mobvoi denkt aan een beursgang in Shanghai. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Voordat Mobvoi naar de beurs gaat, wil het bedrijf eerst nog geld ophalen via een investeringsronde. De waardering van het bedrijf zou daarmee boven de 1 miljard dollar moeten komen te liggen, schrijft Bloomberg.

Mobvoi werd in 2012 opgericht door een aantal oud-werknemers van Google. Het bedrijf maakt onder meer de TicWatch-horloges. Mobvoi ging eerder een strategische samenwerking aan met Google. Mobvoi werkte onder meer mee aan Wear OS, het besturingssysteem van Google voor smartwatches en andere wearables, en Googles slimme assistent Google Assistant

Mobvoi biedt naast zijn wearables voor consumenten ook diensten op het gebied van kunstmatige intelligentie voor spraakherkenning.

Google en Volkswagen investeerden

In 2015 werd Google een grote investeerder in het Chinese bedrijf, de eerste Chinese investering van de Amerikanen sinds ze in 2010 besloten China te verlaten. Twee jaar geleden stak ook Volkswagen geld in Mobvoi.

In een nieuwe investeringsronde willen de Chinezen 100 miljoen dollar ophalen. Daarna lonkt een beursnotering aan een nieuw op te richten techplatform van de beurs in Shanghai.

Kijk ook: review van de TicWatch Pro

Meer gadgetreviews? Volg Bright op YouTube