'Schijfloze Xbox One S verschijnt op 7 mei'
Met 1 TB opslag

'Schijfloze Xbox One S verschijnt op 7 mei'

21-03-2019 19:05 Laatste update: 19:06

Microsoft zou op 7 mei de nieuwe spelcomputer 'Xbox One S All Digital' uitbrengen. Het model zou de goedkoopste Xbox One worden.

De Xbox One S All Digital zou er aan de buitenkant vrijwel hetzelfde uitzien als de reguliere Xbox One S, maar dan zonder sleuf voor schijfjes en zonder ejectknop. Dat meldt Windows Central, dat zegt foto's in handen te hebben van de doos van de spelcomputer.

Om zijn bronnen te beschermen heeft de doorgaans betrouwbare site de gelekte doos in Photoshop nagemaakt. Op de doos is de titel 'All Digital' duidelijk te zien en een symbooltje van een doorgestreepte disc. De nieuwe versie van de spelcomputer zou 1 TB opslagruimte krijgen, en downloadcodes voor de games Forza Horizon 3, Sea of Thieves en Minecraft.

Het is niet duidelijk hoeveel de schijfloze Xbox One S moet gaan kosten, maar het model met schijfstation kost 239 euro.

Abonnementsdienst

Het lijkt het volgens Windows Central niet op dat de Xbox One S All Digital gebundeld gaat worden met abonnementsdienst Game Pass. Met die dienst hebben spelers voor 10 euro per maand toegang tot een groeiend aanbod Xbox-games. Die spellen moeten wel naar de harde schijf van de Xbox worden gedownload, en zijn niet te streamen zoals bij de recent aangekondigde Google-gamedienst Stadia.

Kijk ook: het Bright Game Journaal

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's