Waterdicht en flipscherm

Sony lanceert nieuwe actiecamera voor vloggers

26 maart 2019 12:55

Sony heeft dinsdag de nieuwe RX0 II-camera aangekondigd. Een IP68-waterdichte actiecamera met 4k-videokwaliteit en een flipscherm voor vloggen.

De originele Sony RX0-camera werd twee jaar geleden geïntroduceerd als een waterdichte actiecamera voor outdoor gebruik. Sony wil met de opvolger ook vloggers aanspreken. De camera heeft namelijk een 180-graden flipscherm gekregen.

Bovendien is de kleine camera nu uitgerust met een 1.0-inch 15.3-megapixel CMOS sensor die 4K-kwaliteit op 30 fps kan filmen. Sony heeft daarnaast een 1000fps slowmotion-functie toegevoegd en de camera ondersteunt het S-Log2-profiel voor gemakkelijkere nabewerking van de videobeelden.

180-graden kantelbaar schermpje

Ideaal voor vloggen

De camera valt op door de aanwezigheid van een 3,5mm poort voor externe microfoons. Veel vlogcamera's vallen door de mand, omdat deze poort ontbreekt. Het aansluiten van externe microfoons is voor vloggen vaak een essentiële eigenschap.

Sony’s eigen BIONZ X-processor maakt het mogelijk om 16 frames per seconde foto’s te schieten, wat de camera vooral geschikt maakt voor actiefoto’s. De lens op de camera is een 24mm f/4.0 lens. Geen zoom-functies dus, maar wel groothoek. 

100 camera's aansturen

Via Sony’s mobiele app is het mogelijk om vijf RX0-camera’s tegelijk te bedienen. Vanaf deze zomer zelfs tot vijftig camera’s met een extra access-point en een control box kan tot 100 camera’s aansturen. Dit zal voornamelijk voor professioneel gebruik interessant zijn. 

De Sony RX0 II is vanaf mei verkrijgbaar in Nederland, voor €800. Op de Bright Facebook-pagina zie je binnenkort onze eerste indruk van de camera. 

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Volg de Bright Podcast en de Bright Update