Apple zegt weer sorry voor problemen met toetsenborden
Vastzittende toetsen

Apple zegt weer sorry voor problemen met toetsenborden

27-03-2019 17:11 Laatste update: 18:29

Apple bevestigt dat gebruikers van recente MacBook Pro's en MacBook Airs problemen ondervinden met het toetsenbord. Dat terwijl het bedrijf vorig jaar aanpassingen deed om de problemen te voorkomen.

Apple heeft in een verklaring aan The Wall Street Journal zijn excuses aangeboden voor problemen met sommige toetsenborden in de 2018-modellen van de MacBook Pro en de MacBook Air. In de zomer van 2018 startte Apple al een reparatieprogramma voor het toetsenbord van de eerdere generatie MacBook Pro's, zodat gebruikers een kapot toetsenbord gratis konden laten vervangen.

In de nieuwe versie van de MacBook Pro en de MacBook Air deed Apple aanpassingen aan het vlindermechanisme in het toetsenbord. Zo werd een siliconen membraan toegevoegd, zodat toetsen minder last van stof en zand zouden hebben. Daardoor werd het typen ook iets stiller.

Die aanpassingen hebben de problemen niet volledig opgelost in de nieuwe laptops, meldde The Wall Street Journal. Apple bevestigt dat: “We zijn ervan op de hoogte dat een klein aantal gebruikers problemen ondervindt met het derde generatie vlindertoetsenbord." Gebruikers die last hebben van vastzittende toetsen kunnen contact opnemen met de klantenservice van Apple. 

Kijk ook: de nieuwe MacBook Air

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube