'Android One is 250% gegroeid afgelopen jaar'
Q&A met Android-baas

'Android One is 250% gegroeid afgelopen jaar'

29-03-2019 07:59 Laatste update: 19:17

Android Q, de kale versie van het mobiele besturingssysteem van Google, is het afgelopen jaar met 250 procent gegroeid.

Dat zegt Hiroshi Lockheimer, de senior vice president Android bij Google, in gesprek met Bright. Android One werd aanvankelijk ontwikkeld voor gebruik op betaalbare smartphones, maar inmiddels installeren partijen als Nokia het systeem ook op duurdere toestellen. “We praten met steeds meer fabrikanten over Android One”, zegt Lockheimer.

Toestellen die zijn uitgerust met Android One krijgen twee jaar versie-updates en drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates. Omdat Google zelf zorgt voor de Android-updates zijn bezitters van een toestel met het kale besturingssysteem ervan verzekerd dat ze de updates snel krijgen.

Opvouwbare smartphones

De meeste fabrikanten kiezen er overigens nog altijd voor om een eigen laag over de Android-versie van Google heen te leggen. “Sommige fabrikanten willen hun eigen softwarelaag, andere partijen vinden de Android One-optie fijn.”

Bright legde Lockheimer onlangs vragen voor die waren ingestuurd door Bright-kijkers. Behalve over Android One vertelt hij onder meer over opvouwbare smartphones, de concurrentie met iOS en over de telefoons die hij zelf gebruikt. 

Bekijk hier het hele interview

OnePlus ziet opvouwbare telefoon nog niet zitten:

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal